Kinderwens en vruchtbaarheid

Soms duurt het langer om zwanger te worden. Om je lichaam in goede conditie te krijgen en blokkades of belemmeringen weg te nemen zijn Shiatsu, Japanse naaldtechnieken (acupunctuur) en Chinese kruiden een goede ondersteuning. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen die problemen hebben met vruchtbaarheid. We kijken samen naar leefstijl, voeding, balans tussen werk en privé.

Oosterse geneeskunde ondersteunt de vruchtbaarheid

Als je komt vanwege hulp bij een niet vervulde kinderwens kijk ik naar hoe jouw cyclus eruit ziet, welke klachten je ervaart tijdens de menstruatie of de eisprong. En verder kijk ik ook naar hoe jouw leven er verder uitziet, en samen zoeken we naar een passende aanpak om de balans in jouw lichaam te verbeteren.

Met behandelingen zorgen we er samen voor dat je lichaam klaar is voor een zwangerschap. Soms is de weg lang en zijn mensen al jaren bezig. Dat is intensief en ingrijpend. Bij onbegrepen herhaalde miskramen kan Oosterse geneeskunde veel bijdragen: wij kijken anders naar het lichaam en het ritme in het lichaam en er zijn goede technieken om jouw lijf te ondersteunen.

Ook naast een IUI, IVF of ICSI traject kan Shiatsu goed bijdragen aan een goed resultaat.